برای قبولی کارشناسی ارشد چه کنیم؟

شما برای قبولی کارشناسی ارشد چند راه پیش رو دارید؛ کنکور بدهید، بر اساس سوابق تحصیلی اقدام کنید و یا در فراگیر پیام نور ثبت نام کنید. در این مطلب به این سه مورد پرداخته شده است.
با توجه به افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها و تعداد دانشگاه‌هایی که پذیرش دانشجو دارند، قبولی کارشناسی ارشد چندان هم دشوار نیست. شما برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد چند راه پیش رو دارید؛ کنکور بدهید، بر اساس سوابق تحصیلی اقدام کنید و یا در فراگیر پیام نور ثبت نام کنید. البته حتما مستحضر هستید که همه دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد تدریس ندارند. مثلاً دانشگاه علمی کاربردی فقط مقاطع کارشناسی و کاردانی را دارد.

قبولی کارشناسی ارشد از طریق کنکور

در مبحث نکات کنکور ارشد گفته شد که معدل 20 درصد در قبولی شما تأثیر دارد؛ بنابراین باید سعی کنید معدل کل کارشناسی خود را تا آنجا که امکان دارد بالا نگهدارید. البته بسته به میزان تناسب رشته تحصیلی شما با رشته انتخابی‌تان درصد اثرگذاری معدل در نمره کنکور متفاوت است. اگر قصد دارید از طریق کنکور وارد مقطع ارشد شوید، باید ابتدا منابع رشته خود را بدانید. در دفترچه راهنمای کنکور منابع هر رشته تحصیلی نوشته شده، اما مسئله اینجاست که در دفترچه راهنما فقط اسامی دروس ذکر شده‌اند. شما باید منابع هر درس را از یک استاد مجرب یا مشاور کنکور سؤال کنید، به‌خصوص اگر قصد تغییر رشته داشته باشید چون با دروس آن رشته آشنایی ندارید بهتر است از مشاوره در این زمینه کمک بگیرید. یکی از شروط ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از طریق کنکور این است که شما مدرک کارشناسی خود را از یک دانشگاه مورد تأیید وزارت علوم یا وزارت بهداشت گرفته باشید. اما اگر در کنکور موفق نشدید اصلاً جای نگرانی نیست، هنوز راه‌های دیگری برای ادامه تحصیل وجود دارد.

قبولی کارشناسی ارشد بر اساس سوابق تحصیلی

اگر قصد دارید بر اساس سوابق تحصیلی‌تان وارد مقطع ارشد شوید، ملاک قبولی شما معدل شماست؛ اما ثبت‌نام کارشناسی ارشد بر اساس سوابق تحصیلی با کارشناسی و کاردانی فرق دارد. پذیرش بدون کنکور در کارشناسی ارشد فقط برای داوطلبان استعدادهای درخشان (شرایط استعدادهای درخشان را از مطلب نکات مهم کنکور ارشد بخوانید) مقدور است. نکته دیگر این است که شما برای ثبت‌نام کارشناسی ارشد بر اساس سوابق تحصیلی (بدون کنکور) نمی‌توانید رشته خود را تغییر دهید و حتماً باید در رشته تحصیلی قبلی ادامه تحصیل بدهید. اگر قصد تغییر رشته دارید پیشنهاد می‌کنم در کنکور شرکت و یا از طریق فراگیر پیام نور اقدام کنید.

قبولی کارشناسی ارشد در فراگیر پیام نور

فراگیر پیام نور کنکور ندارد، معدل در آن تأثیری ندارد و از طرفی امکان تغییر رشته هم در آن هست. روش فراگیر پیام نور این است که شما ابتدا رشته مدنظر خود را انتخاب کرده و دروس ترم اول کارشناسی ارشد آن رشته را فرامی‌گیرد. سپس از شما یک امتحان چهارگزینه‌ای بدون نمره منفی گرفته خواهد شد. درصورتی‌که در این آزمون پذیرش شوید می‌توانید تحصیلات خود را در آن رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه دهید. در مبحث «فراگیر پیام نور» در مورد نحوه پذیرش دانشجو در فراگیر پیام نور به‌طور مفصل توضیح داده‌شده.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
نظرات

مقالات مرتبط

ثبت سفارش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .