همه چیز درباره دانشگاه‌های غیرانتفاعی

در دفترچه ثبت‌نام سازمان سنجش، علاوه بر رشته‌های روزانه و شبانه دانشگاه سراسری، رشته‌های دانشگاه پیام نور، آزاد و مجازی، رشته‌های دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز آورده شده‌اند؛ لذا داوطلبان می‌توانند هنگام ثبت‌نام برای کنکور و یا ثبت‌نام بر اساس سوابق تحصیلی، رشته‌های غیرانتفاعی را نیز انتخاب کنند.

ثبت‌نام دانشگاه‌های غیرانتفاعی

دانشگاه غیرانتفاعی در همه مقاطع تحصیلی اعم از کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری و برای رشته‌های متنوع دانشجو می‌پذیرند. اگر تمایل دارید در دانشگاه‌های غیرانتفاعی ادامه تحصیل دهید باید دفترچه راهنمای ثبت‌نام را از سایت سازمان سنجش دریافت و مطابق آن عمل نمایید. لازم به ذکر است این دانشگاه‌ها هم از طریق کنکور پذیرش دارند و هم بر اساس سوابق تحصیلی یا همان معدل. در هر دو حالت، چون ثبت‌نام غیرانتفاعی همراه با پیام نور، آزاد، مجازی و دوره‌های روزانه و شبانه سراسری انجام می‌شود شما می‌توانید همزمان و با یک‌بار ثبت‌نام برای تمام این دانشگاه‌ها درخواست بدهید. به‌علاوه، این باعث می‌شود شرایط اصلی و مهم ثبت‌نام در همه این دانشگاه‌ها یکی باشد و فقط تفاوت‌های کوچکی وجود دارد که در دفترچه راهنما ذکر شده است.

اعتبار مدرک دانشگاه‌های غیرانتفاعی

طبق گفته مدیر کل آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، مدرک دانشگاه‌های غیردولتی (غیرانتفاعی) به‌اندازه مدرک دانشگاه‌های دولتی اعتبار دارد و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها می‌توانند با این مدرک در مقاطع بالاتر دانشگاه‌های دولتی ادامه تحصیل بدهند. بعضی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی -و نه همه آن‌ها- از سطح بالایی برخوردارند. درصورتی‌که سطح دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنید برایتان اهمیت داشته باشد می‌توانید از صفحه سطح بندی دانشگاه‌های کشور که در سایت وزارت علوم وجود دارد، اسم دانشگاه مدنظر خود را پیداکرده و روی آن کلیک کنید. اگر سطح دانشگاه در صفحه‌ای که باز می‌شود نوشته‌نشده به این معنی است که آن دانشگاه از سطح چندان خوبی برخوردار نیست.

خدمات دانشگاه‌های غیرانتفاعی

بعضی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای دانشجویان برتر خود تسهیلات خاصی در نظر گرفته‌اند. مثلاً در بعضی از دانشگاه‌ها نفرات اول تا سوم هر رشته برای ترم بعد، تخفیف شهریه دارند. در برخی نیز نفرات برتر مسابقات قرآنی یا ورزشی کشوری از تسهیلاتی چون خوابگاه رایگان یا تخفیف شهریه برخوردار می‌شوند. از طرفی برخی از آن‌ها خوابگاه ندارند و یا بعضی از آن‌ها به دانشجویانشان وام می‌دهند. در انتهای دفترچه «کنکور» یا «سوابق تحصیلی» جدولی وجود دارد که در آن شرایط پذیرش دانشجو در مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی و نشانی وب‌سایت و تلفن آن‌ها برای هر دانشگاه به‌طور جداگانه ذکر شده است.

شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی

میزان شهریه هر یک از دانشگاه‌های غیرانتفاعی توسط خود آن دانشگاه تعیین شده و از طریق وب‌سایت همان دانشگاه اعلام می‌شود؛ بنابراین می‌توانید برای اطلاع از میزان دقیق شهریه به سایت دانشگاه مدنظر خود مراجعه کنید. اما به‌طور حدودی شهریه ثابت کارشناسی آن‌ها حدوداً 500 هزار تومان، دروس تخصصی نظری 40 و عملی 60 هزار تومان است. در مقطع کارشناسی ارشد نیز شهریه ثابت 800 هزار تومان، دروس تخصصی نظری 160 و عملی 240 هزار تومان می‌باشد.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
نظرات

مقالات مرتبط

ثبت سفارش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .