وبلاگ
نحوه امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99
- 2019-12-31
- ارسال شده توسط: pejman
- دسته بندی: آموزش مصاحبه دکتری
داوطلبان کنکور دکتری
کلیه داوطلبانی که در آزمون دکتری وزارت بهداشت 99 شرکت می کنند، می بایست علاوه بر آزمون کتبی که طبق روال شکل می گیرد، بایستی حتما در مصاحبه دکتری نیز شرکت کنند. قبول شدن نهایی در آزمون سراسری دکتری وزارت بهداشت 99 جزء با عبور از این دو سد مستحکم امکان پذیر نخواهد بود. به همین جهت در ادامه به تبیین این دو مرحله و دو آزمون بزرگ روی خواهیم آورد تا کلیه داوطلبان دکتری بتوانند با در نظر داشتن این نکات کلیدی قبولی خویش را در کنکور سراسری دکتری تضمین بخشند.
کنکور دکتری
کنکور سراسری دکتری نیز به مانند سایر کنکورها در مقاطع مختلف به صورت کتبی برگزار می شود و نفرات برتر بعد از یک مدتی مشخص می شوند. یعنی تا این مرحله درست به مثابه سایر کنکورها روال آزمون سراسری دکتری نیز به پیش می رود و افراد می توانند رتبه و تراز خود را در سایت سازمان سنجش پس از مشخص شدن موعد مقرر ببینند. اما قبولی در کنکور سراسری دکتری منوط به آوردن رتبه خوب و حتی رتبه های تک رقمی نیست و بسیار زیاد مشاهده شده است که حتی رتبه های یک و دو کنکور سراسری دکتری نیز شرایط لازم قبولی نهایی را احراز ننموده و از قبول شدن در کنکور بازمانده اند. نقطه مقابل این قضیه نیز مصداق می یابد تا جایی که گاهی اوقات داوطلبی با رتبه بالای 150 نیز توانسته است شرایط قبولی خویش را در کنکور سراسری دکتری کسب کرده و در دانشگاه سراسری قبول شده است. اما این شرایط چیست و چگونه می شود که افراد علاوه بر دانش فنی و علم بالا و کسب رتبه مجاز در مصاحبه دکتری قبول شده و این سد مستحکم را از میان بردارند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این مسئله چالش برانگیز روی آوریم.
نحوه امتیاز دهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99
پس از احراز رتبه مجاز در کنکور سراسری دکتری افرادی که توانسته اند حد نصاب مصاحبه در دانشگاه های مختلف را آورند، می توانند با انتخاب رشته و دانشگاه مربوطه دعوت به مصاحبه دکتری شوند تا بتوانند آخرین غول را نیز بر سر راه خویش بردارند و در مقطع دکتری رشته تخصصی خویش قبول شوند. مصاحبه دکتری به صورت شفاهی در دانشگاه های مختلف در سراسر کشور صورت می پذیرد که در این مصاحبه داوطلبان کنکور را امتیازبندی می کنند تا بر حسب امتیاز اخذ شده و با درنظر گرفتن رتبه کنکوری آنان افراد برگزیده را پذیرش و سایر افراد نیز در این مصاحبه علی رغم رتبه های برتر نیز رد می شوند.
نحوه امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 نسبت به سال های پیش با تغییراتی مواجه گشته است که از جمله مهمترین آن ها می تواند افزایش سهم مصاحبه دکتری از 30 به 50 درصد اشاره کرد که این خود نشان دهنده ارزش بالای مصاحبه دکتری است و بر همین اساس است که معمولا رتبه های بالا نیز از پذیرش نهایی در مصاحبه دکتری باز می مانند. بنابراین شما با رتبه برتر در کنکور سراسری کتبی تنها 50 درصد شانس قبولی دارید و برای 50 درصد باقی مانده حتما بایستی شرایط قبولی در مصاحبه دکتری را نیز دربرداشته باشید. در ادامه به این شرایط خواهیم پرداخت.
شرایط پذیرش داوطلبان و امتیاز دهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99
امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 در بخش مصاحبه بدین قرار است:
1- تحلیل و بررسی پیشینه آموزشی داوطلبان
اولین مسئله ای که در نحوه امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 برای داوران و امتیازدهندگان مهم می باشد؛ بررسی پیشینه آموزشی داوطلبان می باشد که در این بررسی 5 امتیاز را برای آن در نظر گرفته اند. این 5 امتیاز شامل بخش تدریس نظری یا عملی در مدارس و دانشگاه های مختلف است که به ازای هر واحد، 25 درصد امتیاز را از مجموع 5 امتیاز می توانند احراز نمایند. به این ترتیب که اگر داوطلبی سابقه تدریس 12 واحد درسی دانشگاهی داشته باشد، می تواند از 5 نمره مدنظر، 3 نمره را اخذ نماید. البته باید در نظر داشت که کلیه واحدهای تدریس بایستی حتما مورد تایید معاون آموزشی دانشکده مربوطه باشند.
2- سوابق پژوهشی
بخش دوم که بسیار مورد توجه داوطلبان کنکور می باشد و در مقطع کارشناسی ارشد با آن دست به گریبان هستند، بررسی سوابق پژوهشی داوطلب می باشد که شامل 20 امتیاز می باشد. سوابق پژوهشی داوطلب را میزان مقالات چاپ شده اعم از علمی – پژوهشی، ترویجی، همایشی، تخصصی و … تشکیل می دهند که بر اساس نفر اول یا دوم و سوم امتیاز داوطلب مختلف می باشد. علاوه بر مقالات، حضور در همایش ها، کنگره ها، کارگاه های آموزشی، اختراعات و اکتشافات ثبت شده، کتاب های نگاشته شده و نیز ترجمه کتاب ها و مقالات مختلف نیز در این بخش مورد توجه داوران قرار می گیرد تا بر اساس آن ها نمره ای را در نهایت برای داوطلب مورد نظر تعیین نمایند. هر چقدر داوطلب مورد مصاحبه واقع شده دارای پیشینه و رزومه قوی تری باشد، شانس قبولی او در مصاحبه دکتری به مراتب بالاتر خواهد رفت.
3- ویژگی های فردی داوطلب
علاوه بر موارد گفته شده، برخی از امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 به مشخصه های فردی داوطلب اعم از: قدرت فن بیان، تجزیه و تحلیل مسائل مختلف، تسلط به دروس و توانایی درک مفاهیم، تسلط بر زبان انگلیسی و… نیز مورد توجه داوران قرار می گیرد. داوران امتیازهای گردآمده را با نمره مصاحبه شفاهی داوطلب و نیز میزان تسلط وی بر پایان نوشته کارشناسی ارشد و جدید و بکر بودن موضوع وی و توانمندی های داوطلب مورد بررسی و سنجش قرار می دهند تا در نهایت پس از تعیین امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 و جمع گرداندن امتیاز هر داوطلب در موعد مقرر شده، قبولی یا عدم قبولی هر داوطلب را به سایت سازمان سنجش اعلام نمایند.
با توجه به مطالبی که گفته شد و اطلاعاتی که در خصوص امتیازدهی مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 99 ارائه گشت، کلیه داوطلبان علاوه بر خوانش دروس تخصصی خویش می بایست برای کسب امتیازهای بیشتر رو به نگاشتن مقالات علمی – پژوهشی و ارتقاء رزومه خویش آورند تا رفته رفته شانس خویش را برای قبولی در پذیرش نهایی دکتری بالاتر ببرند و تنها به صرف خواندن و کسب رتبه خوب در کنکور سراسری توجه نکنند.
1 دیدگاه
نظرات بسته شده اند.
من برای مصاحبه قبول شدم ولی متاسفانه توی رشته ای که مجاز نبودم انتخاب رشته کردم،یعنی اینو بعد از قبولی انتخاب رشته فهمیدم.
آخه چرا ما رشته های شیمی نباید تو رشته فارماکوگنوزی شرکت کنیم؟؟؟؟من پایان نامم به این رشته مربوط میشه،چرا هر سال مجازین انتخاب رشته توی داروسازی تغییر میکنن،خواهش میکنم برررسی بفرمایید من عاشق این رشته هستم،چرا باید محروم بشم از رشته ای که مورد علاقه م هست،آخه این که میگید فوق لیسانس شیمی به شرط داشتن کارشناسی داروسازی یعنی چی؟؟خوب بجاش بعد از قبولی دروس پیش نیاز بهمون بدید ،نه اینکه کلا محروم باشیم از تحصیل در این رشته