کاردانی به کارشناسی ناپیوسته

رشته‌های کارشناسی ناپیوسته به دودسته تقسیم می‌شوند: رشته‌هایی که پذیرش آن‌ها از طریق کنکور انجام می‌شود و رشته‌هایی که پذیرششان از طریق معدل است؛ در زمان انتخاب رشته شما رشته‌های مدنظر خود را انتخاب می‌کنید و سپس در صورت انتخاب رشته‌هایی که از طریق کنکور پذیرش دارند باید در امتحان کنکور شرکت کنید، در غیر این صورت نیازی به شرکت در کنکور نبوده و فقط باید نتایج را که در شهریورماه اعلام می‌شود دریافت کنید.
دانشجویانی که کاردانی خود را به پایان رسانده باشند می‌توانند تحصیلاتشان را در مقطع کارشناسی ناپیوسته ادامه دهند. برای ورود از کاردانی به کارشناسی یا باید در کنکور شرکت و یا برای پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی (معدل) ثبت‌نام کنید. زمان ثبت‌نام در دانشگاه در هر دو روش (کنکور یا معدل) اردیبهشت‌ماه است. در این زمان به سایت سازمان سنجش کشور مراجعه کرده و بعد از ثبت‌نام، در همان زمان انتخاب رشته کنید.

انتخاب رشته

انتخاب رشته برای کنکور کارشناسی ناپیوسته هم‌زمان با ثبت‌نام کنکور و ثبت‌نام از طریق معدل صورت می‌گیرد؛ بنابراین شما باید در اردیبهشت‌ماه و قبل از اینکه کنکور بدهید فرم انتخاب رشته را پر کنید. رشته‌های کارشناسی ناپیوسته به دودسته تقسیم می‌شوند: رشته‌هایی که پذیرش آن‌ها از طریق کنکور انجام می‌شود و رشته‌هایی که پذیرششان از طریق معدل است؛ در زمان انتخاب رشته شما رشته‌های مدنظر خود را انتخاب می‌کنید و سپس در صورت انتخاب رشته‌هایی که از طریق کنکور پذیرش دارند باید در امتحان کنکور شرکت کنید، در غیر این صورت نیازی به شرکت در کنکور نبوده و فقط باید نتایج را که در شهریورماه اعلام می‌شود دریافت کنید.

شرایط ثبت‌نام برای کارشناسی ناپیوسته

برای اینکه بتوانید تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ناپیوسته ادامه دهید حتماً باید مقطع کاردانی را تمام کرده باشید. برای ادامه تحصیل از کاردانی به کارشناسی شرط معدل بالای 14 وجود ندارد و دانش‌آموختگانی که معدل کمتر از 14 دارند در صورت قبولی در رشته مرتبط نیازی به گذراندن واحدهای جبرانی ندارند و حتی در صورت قبولی در رشته غیرمرتبط نیز قبولی آن‌ها پابرجا باقی‌ خواهدماند و فقط ملزم به گذراندن واحدهای جبرانی هستند. اگر فارغ‌التحصیل کارشناسی پیوسته رشته‌های علوم پزشکی هستید و مدرک کاردانی مرتبط دارید می‌توانید از طریق کنکور در رشته‌های مرتبط در مقطع کارشناسی ناپیوسته ادامه تحصیل بدهید.

منابع کنکور کاردانی به کارشناسی ناپیوسته

در کنکور کاردانی به کارشناسی علاوه بر دروس تخصصی از دروس عمومی نیز سؤال طرح می‌شود. ضریب دروس عمومی 1 بوده و شامل فرهنگ و معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی و زبان خارجی می‌شود. دروس تخصصی هر رشته که در کنکور اهمیت دارند در دفترچه راهنمای کنکور کارشناسی ناپیوسته قید شده که برای کسب اطلاع از منابع و ضرایب دروس می‌توانید به دفترچه راهنمای کنکور مراجعه کنید.

ادامه تحصیل استعدادهای درخشان کاردانی

دانشجویانی که در دوره کاردانی جزء استعدادهای درخشان بودند، اگر در کنکور کارشناسی ناپیوسته شرکت کنند، انتخاب رشته ایشان به ترتیب از اولین انتخاب موردبررسی قرار می‌گیرد و در هرکدام که حداقل 90% نمره آخرین فرد قبول‌شده در آن رشته و دانشگاه را کسب کرده باشند مازاد بر ظرفیت در آن رشته و دانشگاه پذیرفته می‌شوند. برای اینکه بتوانید از این موقعیت استفاده کنید باید بعد از اعلام نتایج نهایی درخواست مکتوب بدهید. اگر نمی‌دانید استعدادهای درخشان چه دانشجویانی را شامل می‌شود، این سه‌دسته هستند:
  • دانشجویان نمونه کشوری در دوره کاردانی
  • رتبه‌های اول تا سوم جشنواره خوارزمی
  • دانشجویان رتبه اول از میان دانشجویان هم‌ورودی و هم‌رشته

 کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد بدون کنکور

اگر قصد دارید بدون کنکور وارد دانشگاه آزاد شوید توجه داشته باشید که انتخاب رشته‌های بدون کنکور دانشگاه آزاد جدا از دانشگاه سراسری انجام می‌شود. برای اطلاع از زمان و نحوه ثبت‌نام باید به سایت سنجش دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org مراجعه کنید. در ضمن اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته رشته‌های گروه علوم پزشکی (به‌جز مهندسی بهداشت محیط و ساخت پروتزهای دندانی) را دارید حتماً باید در کنکور شرکت کنید چون دانشگاه آزاد برای این رشته‌ها پذیرش بدون کنکور ندارد.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشتن دیدگاه

مقالات مرتبط

ثبت سفارش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .