تاریخ بروزرسانی: 11 مرداد 1403 ساعت 03:23
پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد روزنه امیدی بود برای خیلی از داوطلبانی که با شنیدن کلمه «کنکور» اضطراب میگرفتند و یا آن دسته از داوطلبانی که در طول تحصیل نمرات خوبی اخذ کرده بودند اما به هر دلیلی نتوانستند خود را برای آزمون کنکور آماده سازند. از طرفی افرادی که علاقهمند به ادامه تحصیل بوده اما مدت زیادی از تحصیلاتشان فاصله گرفتهاند و یا به دلیل اشتغال به کار یا مشکلات بزرگسالی فرصت و حوصله شرکت در آزمون سراسری را ندارند میتوانند از این امکان که دانشگاه آزاد در اختیارشان قرار داده استفاده کنند و بدون آزمون وارد دانشگاه شوند.
پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد با پذیرش آن از طریق کنکور تفاوت چندانی ندارد. کلاسهایی که برگزار میشوند، اساتید و حتی مدرکی که در انتهای مقطع تحصیلی به شما ارائه میشود همه یکساناند. تنها تفاوت موجود را شاید بتوان به قوانین مربوط به انتقالی و خوابگاه محدود کرد.
در پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد یا همان پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی، داوطلبان بر اساس معیارهایی همچون معدل، طول دوره تحصیل در مقطع قبلی، نمره پایاننامه و … باهم مقایسه شده و با توجه به ظرفیت هر رشته در هر دانشگاه، داوطلبان برتر پذیرفته میشوند. البته این معیارها در هر مقطع تحصیلی متفاوت است.
شرایط پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد برای کارشناسی ارشد و دکتری
پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری فقط از بین دانشجویان استعدادهای درخشان صورت میپذیرد؛ برای ثبتنام بدون آزمون دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد داوطلب باید حداقل معدل ۱۷ برای گروه علوم انسانی و ۱۶ برای سایر گروههای آموزشی را کسب کرده باشد، در سالی که برای ورود بدون آزمون به مقطع دکتری ثبتنام میکند فارغالتحصیل شده باشد، دوره کارشناسی را طی حداکثر ۸ ترم (برای کارشناسی ناپیوسته ۴ ترم) گذرانده باشد، رشته انتخابی ایشان برای مقطع دکتری با رشته کارشناسی ارشدشان یکسان باشد، هیچ درسی را معادلسازی نکرده و در هیچترمی مشروط نشده باشد. در مقطع دکتری داوطلبان باید حداقل معدل و حداقل نمره مشخصی را برای پایاننامه کسب کرده باشند، در همان رشته خودشان قصد ادامه تحصیل داشته باشند، دوره کارشناسی ارشد را حداکثر طی ۶ ترم گذرانده و هیچ درسی را معادلسازی نکرده باشند. بهعلاوه باید در آزمون مصاحبهای که بعد از پذیرش اولیه به آن دعوت میشوند موفق شوند. ضمناً برای ادامه تحصیل بدون کنکور باید بلافاصله بعد از فراغت از تحصیل به مقطع بعدی که قصد دارید بدون کنکور آن را بگذرانید وارد شوید؛ یعنی نمیتوانید بعد از گذشت چند سال از فارغالتحصیلی به ادامه تحصیل بدون کنکور در مقاطع ارشد یا دکتری بپردازید. به این منظور باید از ترم ششم کارشناسی برای ارشد و از ترم سوم ارشد برای دکتری اقدام نمایید. برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدون کنکور در مقاطع کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری، توجه داشته باشید که دانشگاه قبلی محل تحصیل شما باید مورد تأیید وزارت علوم یا وزارت بهداشت قرارگرفته و رشته انتخابی با رشته تحصیلی قبلی شما همخوانی داشته باشد.هزینهها و تسهیلات بدون آزمون دانشگاه آزاد
شهریه بدون آزمون دانشگاه آزاد با شهریه با آزمون آن یکسان بوده و تفاوتی نمیکند. در ضمن دانشجویان میتوانند از تسهیلات وام و سایر امکاناتی که هر واحد دانشگاهی در اختیار دانشجویانش قرار میدهد استفاده کنند اما نمیتوانند به واحدهای دیگر انتقالی بگیرند یا مهمان شوند.
5/5 - (1 امتیاز)