فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی

رشته مدیریت بازرگانی ازجمله رشته‌های پول‌ساز مدیریت است که بازار کار خوبی نیز دارد. برای ورود به فوق‌لیسانس این رشته نیازی نیست حتماً لیسانس مرتبط داشته باشید، اما در صورت تغییر رشته باید 18 واحد جبرانی بگذرانید. به‌علاوه در بسیاری از دانشگاه‌ها مقطع فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی پذیرش دارد و شانس قبولی شما کم نخواهد بود.

همان‌طور که می‌دانید هر یک از رشته‌های مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد، خود دارای چند گرایش هستند، از گرایش‌های فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی که در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شوند می‌توان به بازاریابی، تجارت الکترونیکی، مدیریت استراتژیک، بازرگانی داخلی، کارآفرینی و بازرگانی بین‌المللی اشاره کرد.

معرفی فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی

در این رشته دانشجویان بیشتر با جمع‌آوری اطلاعات، تجزیه‌وتحلیل آن‌ها و پیدا کردن راهکارهای مناسب برای هر مسئله‌ای است که هر شرکت یا سازمان ممکن است با آن مواجه شود. درواقع این افراد باید با تحقیقات خود به مدیریت بهتر شرکت کمک کنند.

تحقیقات موردنیاز شرکت‌های بازرگانی برای افزایش سود می‌تواند شامل روش‌های تولید، فروش، سرمایه‌گذاری، بازاریابی، جذب نیروی انسانی و بسیاری مسائل دیگر می‌شود که همه آن‌ها در مقطع فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی به دانشجویان آموزش داده خواهد شد.

گرایش‌ها

بازاریابی، بازرگانی بین‌المللی، تجارت الکترونیکی، مدیریت استراتژیک، بازرگانی داخلی و کارآفرینی ازجمله گرایش‌های رشته ارشد مدیریت بازرگانی است.

دروس

دروس این رشته بیشتر مرتبط با مسائل بازاریابی، شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آن‌ها، اقتصاد مدیریت، مدیریت منابع انسانی پیشرفته، تحلیل آماری، شناخت فرایندهای فروش و نحوه کسب‌وکار موفق است.

البته برخی دروس نیز با توجه به گرایش‌ها تعیین خواهند شد. برای مثال در گرایش بازاریابی دانشجویان باید درس‌هایی مانند مدیریت استراتژیک بازاریابی، بازاریابی صنعتی و خدمات، اصول مذاکرات، مکاتبات و قراردادهای تجاری و مدیریت ارتباطات مشتری و عملکرد بازاریابی را بگذرانند.

در بازرگانی بین‌المللی نیز دانش بازاریابی بین‌المللی و صادرات، استراتژی‌های بازرگانی بین‌المللی و اصول مذاکرات و نظایر آن موردنیاز است.

به همین ترتیب از نام هر گرایش می‌توان دروس آن را تشخیص داد.

آینده شغلی

ازآنجاکه فارغ‌التحصیلان این رشته بیشتر با مباحث بازاریابی و ایجاد یک کسب‌وکار موفق آشنا می‌شوند، معمولاً از آینده شغلی خوبی برخوردارند. این افراد هم می‌توانند در شرکت‌های مختلف به‌عنوان بازاریاب، مدیر اجرایی و یا مشاور مدیریت مشغول فعالیت شوند و در واحدهای بازاریابی، فروش، بازرگانی بین‌المللی (صادرات و واردات)، بیمه، امور مالی و بانکداری، تجارت الکترونیک و … کار کنند و هم در اشتغال‌زایی موفق خواهند بود.

تمام سازمان‌های تولیدی، اقتصادی، خدماتی و بازرگانی جهت کسب سود بیشتر نیاز به یک کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دارند.

در مورد سایر زیرمجموعه‌های رشته مدیریت بخوانید:

رشته مدیریت مالی

رشته مدیریت دولتی

رشته مدیریت صنعتی

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشتن دیدگاه

مقالات مرتبط

ثبت سفارش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .