یکی از اهداف هر مرکز علمی کاربردی آماده کردن دانشجویان خود برای ورود به بازار کار است و سعی دارد طوری دانشجویان را تربیت کند که حتی قابلیت اشتغالزایی داشته باشند. بهعبارتدیگر، اساساً این دانشگاهِ نسل سوم بهمنظور تربیت نیروی ماهر و کاردان ایجادشده است نه تولید علم. طبق اعلام رئیس این دانشگاه، 75 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی شاغل شده اند که با توجه به شرایط امروز جامعه میتواند قابلقبول باشد، هرچند تمام این افراد در کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول نیستند.
دانشگاه علمی کاربردی بهمنظور نیل به این هدف رشتههایی را در هر مرکز علمی کاربردی ارائه میدهد که با رشتههای سایر دانشگاهها متفاوت بوده و طوری طراحی شدهاند که علوم را برای دانشجویان کاربردی کنند.
علاوه بر ایجاد تناسب بین رشتههای تحصیلی و مشاغل موجود در جامعه، این دانشگاه شرایط تحصیل را نیز سادهتر کرده تا دانشجویان شاغل بتوانند در کنار شغل خود به تحصیل بپردازند.
یکی دیگر از تدابیری که این دانشگاه برای نیل به هدف خود اندیشیده، تخصیص سهمیه برای افراد شاغل در برخی رشتههای خاص است. بهطوریکه پذیرش در بعضی از رشتهها فقط از میان افراد شاغلی صورت میپذیرد که حداقل یک سال سابقه کار مرتبط با آن رشته داشته باشند. هدف از این کار افزایش سطح مهارت افراد شاغل است.
در کنار همه این مزایا، دانشگاه علمی کاربردی امکان تحصیل در مقطع کاردانی را بهصورت پیوسته فراهم آورده تا علاقهمندان به ادامه تحصیل بدون نیاز به گذراندن مقطع پیشدانشگاهی و حتی بدون کنکور بتوانند وارد دانشگاه شوند.
مراکز دانشگاه علمی کاربردی
با توجه به همه این مزایا که هر مرکز علمی کاربردی به دانشجویان خود ارائه میدهد، اگر شما نیز علاقهمند شدهاید که تحصیلات خود را در این دانشگاه ادامه دهید لازم است تا با مراکز مختلف این دانشگاه در هر شهر و تسهیلات و سطح علمی آنها آشنا شوید و بر اساس شرایط و خواستههای خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
دانشگاه علمی کاربردی لیست مراکز خود را در صفحهای با نام «مراکز آموزشی» در وبسایت خود منتشر کرده است.
مراکز علمی کاربردی در هر استان
همانطور که واضح است افراد مورد هدف دانشگاه علمی کاربردی افراد شاغل یا کسانی هستند که قصد ورود به بازار کار را دارند. برای این افراد بهتر این است که در شهر محل سکونت و یا شهری که مشغول کارند به تحصیل بپردازند تا قادر به تحصیل همزمان نیز باشند. ازاینرو این دانشگاه فهرست مراکز خود را به تفکیک استانها در وبسایتش قرار داده تا داوطلبان بتوانند بهراحتی از تمام مراکز علمی کاربردی شهر موردنظر خود اطلاع حاصل کنند.
اگر شما نیز قصد دارید مراکز متعلق به شهر مشخصی را انتخاب کنید از صفحه «مراکز آموزشی به تفکیک استان» که در وبسایت دانشگاه جامع علمی کاربردی موجود است، روی استان موردنظر خود کلیک کنید.
سطح علمی مراکز علمی کاربردی
بر اساس سطحبندی علمی دانشگاههای کشور طبق اعلام سیویلیکا، دانشگاه جامع علمی کاربردی ازنظر سطح علمی و تولید مقاله در جایگاه 49 قرار دارد.
مهمترین معیار این ردهبندی، تعداد مقالهای است که هر دانشگاه تولید میکند.
با توجه به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی فقط در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته پذیرش دانشجو دارد، حالآنکه بیشترین میزان تولید مقاله در مقاطع بالاتر یعنی دکتری و کارشناسی ارشد صورت میگیرد، جایگاه 49 از بین 721 دانشگاه جایگاه بدی نیست.
البته سیویلیکا سطح هر مرکز علمی کاربردی را بهطور مجزا مشخص نکرده است.
تسهیلات هر مرکز علمی کاربردی
علاوه بر اینکه به دانشجویان این دانشگاه وام تعلق خواهد گرفت، در بعضی از مراکز امکان پرداخت قسطی شهریه نیز وجود دارد.
بهعلاوه، درصورتیکه دانشجو بعد از ترم اول یا دوم تحصیل تشخیص داد که به رشته یا گرایش دیگری علاقهمند است، میتواند درصورتیکه رشته یا گرایش موردنظرش در همان مرکز وجود داشته باشد، با شرایطی خاص تغییر رشته دهد.
اگر قصد دارید یکی از مراکز دانشگاه علمی کاربردی را در شهری غیر از شهر محل سکونت خود انتخاب کنید میتوانید از خوابگاههای خصوصی موجود در شهر استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاههای علمی کاربردی، پیشنهاد میکنم مطلب «شهریه و شرایط ثبتنام دانشگاه علمی کاربردی» را مطالعه کنید.