کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد بدون کنکور

خوشبختانه دانشگاه آزاد شرایطی را به وجود آورده که همه داوطلبان ورود به دانشگاه، از فارغ‌التحصیلان دوره دبیرستان و سایر مقاطع دانشگاهی گرفته تا کسانی که ترک تحصیل کرده یا اخراج شده‌اند قادرند به تحصیلات خود بدون کنکور ادامه دهند. اگر شما هم تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدون کنکور دارید، این مقاله را دنبال کنید.
در حال حاضر خوشبختانه تحصیل در دانشگاه به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر شده است. شما می‌توانید به‌صورت تمام‌وقت یا پاره‌وقت در دانشگاه آزاد بدون کنکور ادامه تحصیل دهید. این روش به‌خصوص برای کسانی که معدل خوبی دارند بسیار مناسب است چراکه این دسته افراد در دوران تحصیل خود وقت کافی برای نمراتشان صرف کرده‌اند و با این روش، اکنون نیاز نیست برای کنکور مجدداً تلاش کنند. البته دیگر افراد هم می‌توانند شانس خود را در این رقابت امتحان کنند. خوشبختانه دانشگاه آزاد شرایطی را به وجود آورده که همه داوطلبان ورود به دانشگاه، از فارغ‌التحصیلان دوره دبیرستان و سایر مقاطع دانشگاهی گرفته تا کسانی که ترک تحصیل کرده یا اخراج شده‌اند قادرند به تحصیلات خود بدون کنکور ادامه دهند. اگر شما هم تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدون کنکور دارید، این مقاله را دنبال کنید.

کاردانی (فوق دیپلم) و کارشناسی (لیسانس) دانشگاه آزاد بدون کنکور

شرایط لازم

برای ورود به مقطع کارشناسی پیوسته و کاردانی ناپیوسته دانشگاه آزاد بدون کنکور، حتماً باید دارای مدرک پیش‌دانشگاهی (برای کارشناسی پیوسته) و یا کاردانی (برای کارشناسی ناپیوسته) باشید، اما برای مقطع کاردانی پیوسته، گذراندن دوره پیش‌دانشگاهی الزامی ندارد. برای کاردانی به کارشناسی ناپیوسته نیز مدرک کاردانی لازم است و در این زمینه بین کاردانی پیوسته و ناپیوسته تفاوتی نیست. نکته بعد اینکه دانشگاه قبلی شما باید مورد تأیید وزارت علوم یا وزارت بهداشت قرارگرفته باشد. در ضمن به‌تازگی طرحی در دانشگاه آزاد به تصویب رسیده که بر اساس آن داوطلبان می‌توانند در چند گروه آزمایشی برای ورود بدون کنکور به دانشگاه آزاد ثبت‌نام کنند. طلاب حوزه علمیه می‌توانند در رشته‌های علوم انسانی دانشگاه آزاد بدون کنکور به تحصیل خود ادامه دهند.

ملاک پذیرش

شاید فکر کنید پذیرفته شدن در دانشگاه برای رشته‌های بدون کنکور نباید رقابتی باشد، اما ازآنجایی‌که ملاک دانشگاه آزاد برای پذیرش بدون کنکور، سوابق تحصیلی افراد و ظرفیت محدود پذیرش رشته محل‌ها است، شما درواقع به یک نوع رقابت وارد می‌شوید. ملاک پذیرش در دانشگاه آزاد بدون کنکور، معدل کل شماست. درصد تأثیرگذاری معدل، در شرایطی که رشته تحصیلی شما با رشته انتخابی‌تان هم‌خوانی داشته باشد، ۱۰۰% بوده و در غیر این صورت این رقم کاهش می‌یابد. شما برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ۲۰ رشته محل می‌توانید انتخاب کنید. معدل شما به ترتیب اولویت انتخاب‌هایتان با سایر داوطلبانی که همان رشته محل را برگزیده‌اند مقایسه شده و با توجه به ظرفیت آن رشته محل، نفرات برتر پذیرفته می‌شوند.

انتخاب رشته

شما می‌توانید هر یک از شرایط پاره‌وقت یا تمام‌وقت را برای تحصیل بدون کنکور در دانشگاه آزاد انتخاب کنید، اما دقت داشته باشید که شما با هر کارت ثبت‌نام قادر به انتخاب ۲۰ رشته محل هستید که همه آن‌ها باید دارای یک نوع شرایط (پاره‌وقت یا تمام‌وقت) باشند. اگر تمایل دارید هر دو حالت پاره‌وقت و تمام‌وقت را انتخاب کنید باید برای هرکدام یک کارت ثبت‌نام اینترنتی جداگانه خریداری نمایید. داوطلبان می‌توانند برای ورود به این دو مقطع هر رشته‌ای را که مطلوبشان است – صرف‌نظر از رشته تحصیلی دوره قبلی‌شان – انتخاب نمایند، به‌جز مقطع کاردانی پیوسته که نیاز دارد بین رشته انتخابی و رشته دیپلم داوطلب همخوانی وجود داشته باشد، البته رشته تربیت‌بدنی از این قانون مستثنا است.

هزینه‌ها و تسهیلات

شهریه ثابت و متغیر دانشگاه آزاد برای دانشجویانی که بدون کنکور به دانشگاه راه‌یافته‌اند با سایر دانشجویان تفاوتی ندارد؛ اما این دانشجویان نمی‌توانند درخواست انتقالی و یا مهمان بدهند مگر دانشجویان دختری که بعد از ثبت‌نام ازدواج کرده باشند که آن‌هم با شرایطی خاص و رعایت یکسری مسائل می‌توانند یک‌ترم در شهر همسر خود مهمان شوند.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
نظرات

مقالات مرتبط

ثبت سفارش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .