نکات مهم کنکور ارشد

بااینکه امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از طریق سوابق تحصیلی در اکثر رشته‌ها محیا شده، هنوز تعداد زیادی از داوطلبان ترجیح می‌دهند از طریق کنکور ارشد به ادامه تحصیل بپردازند. جدا از اینکه امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در همه رشته‌ها وجود ندارد، شاید شرط معدل یکی از دلایلی باشد که بسیاری از داوطلبان را مجبور به شرکت در کنکور ارشد می‌کند. حدود 740 هزار داوطلب برای سال 97 در کنکور ارشد شرکت کردند که بیش از 99 درصد آنان مجاز به انتخاب رشته شدند. از طرفی تعداد داوطلبان سال 97 نسبت به سال گذشته حدود 100 هزار نفر کاهش داشته که احتمالاً همین روند نزولی ادامه پیدا خواهد کرد؛ بنابراین اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارید نباید نگران قبول نشدن خود باشید. فقط باید سعی خود را بکنید تا در رشته و دانشگاه مدنظرتان پذیرفته شوید.

زمان ثبت‌نام کنکور ارشد

با توجه به تجمیع کنکورهای سراسری و آزاد، اکنون اگر قصد ورود به هر دانشگاهی را از طریق کنکور داشته باشید باید در کنکور سراسری شرکت کنید. معمولاً زمان ثبت‌نام کنکور ارشد نیمه دوم آذرماه و زمان آزمون در اردیبهشت‌ماه است. شرکت‌کنندگان در آزمون باید در ماه خرداد که نتایج اولیه اعلام می‌شود انتخاب رشته کنند. نتایج نهایی نیز در شهریورماه اعلام خواهد شد.

منابع کنکور ارشد

منابع کنکور و ضرایب آن‌ها برای هر رشته در دفترچه راهنمای آزمون قید شده است.

انتخاب رشته ارشد

بااینکه کنکور دانشگاه سراسری و آزاد یکی شده، بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته آن‌ها جدا از یکدیگر و هر دو در خردادماه صورت می‌گیرد؛ بنابراین اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارید و مجاز به انتخاب رشته شده‌اید باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته را از سایت دانشگاه آزاد دریافت کنید. در ضمن شما می‌توانید هم‌زمان برای هر دو دانشگاه سراسری (شامل روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و پردیس خودگردان) و آزاد انتخاب رشته نمایید. هر رشته در هر دانشگاه یک حدنصاب برای هر یک از درس‌های کنکور در نظر می‌گیرد. انتخاب‌های داوطلبان به ترتیب رتبه بررسی می‌شود و هر داوطلب باید توانسته باشد حدنصاب این درس‌ها را کسب کرده باشد تا بتواند در آن رشته و دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازد. معدل مقطع کارشناسی نیز به‌عنوان یک تراز در نظر گرفته می‌شود و 20 درصد در قبولی شما مؤثر است.

آموزش محور یا آموزشی پژوهشی

تا سال 89 همه دانشجویان به روش آموزشی پژوهشی تحصیل می‌کردند، اما از آن سال شیوه آموزش محور نیز به کارشناسی ارشد اضافه شد. در دکتری نیز شیوه‌های آموزشی به همین ترتیب – با اندکی تفاوت در اسم روش‌ها – به دودسته آموزشی پژوهشی و پژوهش محور تقسیم شده‌اند. اگر مایلید به شیوه آموزش محور تحصیل کنید باید در هنگام انتخاب رشته، رشته‌های آموزش محور را انتخاب کنید. در دفترچه راهنمای انتخاب رشته، در قسمت توضیحات عبارت آموزش محور برای این رشته‌ها قید شده است.

پذیرش استعدادهای درخشان با کنکور ارشد

دانشجویان نمونه کشوری، رتبه‌های اول تا سوم جشنواره خوارزمی و رتبه‌های اول تا پانزدهم المپیادهای دانشجویی و دانشجویان رتبه اول* هر دانشگاه جزء استعدادهای درخشان شناخته می‌شوند. اگر شما هم جزء استعدادهای درخشان هستید، حتی درصورتی‌که در حد انتظار مطالعه نداشته‌اید در کنکور شرکت کنید تا بتوانید از سهمیه استعدادهای درخشان استفاده کنید. اگر بتوانید در کنکور 90 درصد نمره آخرین فرد قبول‌شده در رشته و دانشگاه مدنظر خودتان را کسب کنید، مازاد بر ظرفیت آن رشته و دانشگاه پذیرفته می‌شوید. *در صورتی دانشجوی رتبه اول محسوب می‌شوید که همه شرایط زیر را داشته باشید:
  • از بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود بالاترین معدل کل را کسب کرده باشید.
  • بیش از یک سال از فارغ‌التحصیلی‌تان نگذشته باشد.
  • اگر کارشناسی پیوسته هستید باید حداکثر طی 8 ترم و اگر کارشناسی ناپیوسته‌اید باید طی 4 ترم تحصیلات خود را تمام کرده باشید.
  • از طریق کنکور وارد مقطع کارشناسی شده باشید.
  • مجاز به انتخاب رشته شده باشید.
  • دانشگاه محل تحصیلتان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد. دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزاد نمی‌توانند از این سهمیه استفاده کنند.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشتن دیدگاه

مقالات مرتبط

ثبت سفارش

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .