درصورتیکه علاقهمند به رشته دامپزشکی هستید میتوانید بعد از گذراندن دوره پیشدانشگاهی در کنکور تجربی شرکت کنید. در این صورت در زمان انتخاب رشته سه راه پیش رو دارند: یکی اینکه وارد مقطع دکترای حرفهای دامپزشکی شوند یا کارشناسی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی را انتخاب کنند و یا برای کاردانی دامپزشکی ثبتنام کنند. توجه داشته باشید که کاردانی دامپزشکی فقط بهصورت ناپیوسته است و نیاز به گذراندن دوره پیشدانشگاهی دارد. دامپزشکی در مقطع کاردانی پیوسته پذیرش ندارد.
تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته
دامپزشکی نیز مانند رشته پزشکی جزء زیرگروه 1 از گروه تجربی محسوب میشود و ضرایب دروس برای آن مانند ضرایب دروس برای رشته پزشکی است. (زیستشناسی 4، شیمی 3، ریاضی و فیزیک 2، زمینشناسی 0).
دانشگاههای سراسری با کنکور برای این رشته بهصورت قطبی دانشجو میپذیرند؛ پذیرش قطبی یعنی از چند ناحیه مجاور هم دانشجو میپذیرد. البته این رشته پذیرش بدون کنکور نیز دارد.
دامپزشکی بدون کنکور کرج و تهران
کاردانی دامپزشکی بدون کنکور کرج و تهران
رشته دامپزشکی در دانشگاههای سراسری (روزانه، شبانه) به دلیل اینکه یکی از رشتههای پر متقاضی است، پذیرش بدون کنکور ندارد؛ اما داوطلبان میتوانند در دانشگاههای آزاد، فنی حرفهای و علمی کاربردی بدون کنکور ثبتنام کنند.
شرایط ثبتنام بدون کنکور دانشگاه فنی حرفه ای
شهریه و شرایط ثبتنام علمی کاربردی
کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد بدون کنکور
کاردانی دامپزشکی بدون کنکور کرج در دانشگاه آزاد فقط شامل رشتهٔ بهداشت و بیماریهای طیور است
اما در دانشگاه علمی کاربردی میتوانید در رشتههای کاردانی حرفهای بهداشتیاری دامپزشکی و علوم آزمایشگاهی دامپزشکی و در تهران در رشته بهداشتیاری (رباطکریم) و بهداشت محصولات دامی (ورامین) ثبتنام کنید.
دانشگاه فنی حرفهای نیز فقط در دانشگاه تهران، رشته بهداشتیار دامپزشکی و فقط ویژه پسران بدون کنکور دانشجو میپذیرد.
کارشناسی دامپزشکی بدون کنکور کرج و تهران
دامپزشکی بدون کنکور کرج در مقطع کارشناسی ناپیوسته، در دانشگاه آزاد در رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی و در دانشگاه علمی کاربردی کارشناسی حرفهای بهداشت مواد غذایی با منشأ دامی در دانشگاه تهران تدریس میشود.
کاردانی به دکتری دامپزشکی
درصورتیکه در مقطع کاردانی دامپزشکی تحصیل کنید، میتوانید بعد از فارغالتحصیلی از طریق کنکور و یا سوابق تحصیلی برای کارشناسی ناپیوسته و سپس از آن برای کارشناسی ارشد و نهایتاً دکتری دامپزشکی ثبتنام کنید.
ثبتنام کاردانی دامپزشکی برای دانشگاه سراسری از طریق کنکور و برای دانشگاه آزاد، فنی حرفهای و علمی کاربردی بدون کنکور صورت میگیرد.
کاردانی دامپزشکی دارای سه گرایش تکنسین دامپزشکی، بهداشتیار دامپزشکی و علوم آزمایشگاهی دامپزشکی است.
فارغالتحصیلان کاردانی دامپزشکی، برای کارشناسی ناپیوسته میتوانند در گرایشهای علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، بهداشتیار دامپزشکی، تکنسین دامپزشکی و بهداشت مواد غذایی با منشأ دامی ثبتنام کنند.
و برای کارشناسی ارشد در گرایشهای انگلشناسی، فیزیولوژی، قارچشناسی، بافتشناسی، ایمنیشناسی، باکتریشناسی، بهداشت و کنترل مواد غذایی، بیوشیمی بالینی و سمشناسی تحصیل کنند.
رشتههای دامپزشکی در مقطع دکتری عبارتاند از کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی، پاتولوژی دامپزشکی، رادیولوژی دامپزشکی، بیماریهای داخلی دامهای بزرگ، بیماریهای داخلی دامهای کوچک، مامایی و تولیدمثل دام، جراحی دامپزشکی، بهداشت و بیماریهای پرندگان، بیوشیمی، بهداشت و بیماریهای آبزیان، بهداشت مواد غذایی، انگلشناسی دامپزشکی، اپیدمیولوژی، بهداشت خوراک دام، باکتریشناسی، ویروسشناسی، ایمنیشناسی، بیوتکنولوژی، فارماکولوژی دامپزشکی، فناوری تولیدمثل در دامپزشکی، سمشناسی، فیزیولوژی، آناتومی و جنینشناسی مقایسهای، بافتشناسی مقایسهای، بیهوشی و مراقبتهای ویژه دامپزشکی.
دکترای حرفهای دامپزشکی
اما در صورت قبولی در دکترای حرفهای دامپزشکی، یک دوره 6 ساله را بهصورت پیوسته تا مقطع دکترای حرفهای سپری خواهید کرد. بعد از فارغالتحصیلی میتوانید در آزمون دکترای تخصصی وزارت بهداشت که در بهمنماه هرسال برگزار میشود شرکت کرده و تخصص بگیرید.
در دکترای حرفهای دامپزشکی، همانطور که در چارت دروس -که در بخش بعدی آمده- مشاهده میکنید، از ترم یازدهم تمامی دروس بهصورت کارورزی بوده و دانشجویان بهصورت اینترن وارد کار میشوند. شرط ورود به این مرحله قبولی در آزمون جامع است.
آزمون جامع دو بار در هرسال برگزار میشود و دانشجویان در صورت عدم موفقیت میتوانند مجدداً در آزمون بعدی شرکت کنند. البته دو بار مردود شدن در آزمون مساوی است با اخراج از دانشگاه.
دکترای حرفهای دامپزشکی در دانشگاههای ارومیه، تبریز، تهران، دانشگاه رازی کرمانشاه، زابل، سمنان، شهرکرد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، شیراز، فردوسی مشهد، لرستان-خرم آباد تدریس میشود.
چارت دروس دکتری حرفهای دامپزشکی
ترم اول:
جانورشناسی عمومی، بیوشیمی 1، آمار حیاتی، زبان خارجه عمومی، فارسی عمومی، اندیشه اسلامی 1، تربیتبدنی 1، ژنتیک حیوانی
ترم دوم:
بیوشیمی 2، کالبدشناسی پایه، ماهیشناسی عمومی، زبان تخصصی 1، فیزیک پزشکی، تاریخ تحلیلی صدر اسلام، دانش خانواده و جمعیت، آشنایی با کامپیوتر
ترم سوم:
بافتشناسی 1، فیزیولوژی 1، کالبدشناسی مقایسهای 1، جنینشناسی، زبان تخصصی 2 (اختیاری)، تاریخچه و قوانین دامپزشکی، اندیشه اسلامی 2، آشنایی با قرائت و روانخوانی قرآن کریم
ترم چهارم:
بافتشناسی 2، فیزیولوژی 2، کالبدشناسی مقایسهای 2، تکثیر و پرورش ماهی، بهداشت و پرورش دام، تربیتبدنی 2
ترم پنجم:
فارماکولوژی 1، آسیبشناسی عمومی، اخلاق اسلامی، باکتریشناسی عمومی، ایمنی و سرمشناسی، اصول تغذیه دام
ترم ششم:
انگلشناسی 1، انگلشناسی 2، فارماکولوژی 2، باکتریشناسی اختصاصی و بیماریها، ویروسشناسی و بیماریها، آسیبشناسی اختصاصی
ترم هفتم:
قارچشناسی و بیماریها، انگلشناسی 3، انگلشناسی 4، بهداشت و پرورش طیور، صنایع مواد غذایی با منشأ دامی، بهداشت و صنایع شیر، تغذیه اختصاصی دام، کنترل کیفی مواد غذایی، تغذیه اختصاصی طیور
ترم هشتم:
اصول معاینه دام، کلینیکال پاتولوژی، اصول جراحی و هوشبری، اصول کالبدگشایی و نمونهبرداری، بهداشت و بازرسی گوشت، بیماریهای طیور، بیماریهای مشترک انسان و دام، پرورش و بیماریهای زنبورعسل، اصول همهگیریشناسی، کارآموزی 1
ترم نهم:
بیماریهای درونی دام بزرگ، بیماریهای درونی دام کوچک، رادیولوژی دامپزشکی، بیماریهای اندام حرکتی دام بزرگ، جراحی عمومی دامهای بزرگ، مامایی دامپزشکی، پایاننامه 1، جراحی عمومی دامهای کوچک
ترم دهم:
بیماریهای ماهی، عملیات درمانگاهی دام بزرگ، عملیات درمانگاهی دام کوچک، عملیات درمانگاهی طیور، بیماریهای تولیدمثل دام، اصول انتخاب و تلقیح مصنوعی دام، بیماریهای متابولیک دام، مسمومیت دام، اصول اصلاح نژاد دام، عملیات در بخش جراحی، پایاننامه 2، کارآموزی 2
ترم یازدهم:
کارورزی داخلی دامهای بزرگ 1، کارورزی دامهای کوچک 1، کارورزی بیماریهای طیور 1، کارورزی جراحی دامهای بزرگ 1، کارورزی جراحی دامهای کوچک 1، کارورزی مامایی 1، کارورزی کالبدگشایی مرکز تشخیص، پایاننامه 3
ترم دوازدهم:
کارورزی داخلی دامهای بزرگ 2، کارورزی دامهای کوچک 2، کارورزی بیماریهای طیور 2، کارورزی جراحی دامهای بزرگ 2، کارورزی جراحی دامهای کوچک 2، کارورزی مامایی 2، تمدید پایاننامه
مشاغل
فارغالتحصیلان این رشته در هر محیطی که از حیوانات نگهداری میشود مانند مرغداری، گاوداری، پرورش اسب، پرورش آبزیان، طیور و … مشغول به فعالیت شوند.
علاوه بر این داروخانه، آزمایشگاه و کلینیکهای دامپزشکی نیز که فعالیتهای مراقبت از حیوانات انجام میدهند تحت نظر دامپزشکان اداره میشوند.
سازمانهایی مثل انستیتو پاستور، موسسه سرمسازی رازی، کشتارگاهها و … نیز به حضور این عزیزان نیاز دارند.
پرسش و پاسخ درباره “معرفی رشته دامپزشکی بدون کنکور و با کنکور”
1. آیا امکان پذیرش در رشته دامپزشکی بدون کنکور وجود دارد؟
خیر، رشته دامپزشکی یکی از رشتههای پرطرفدار و تخصصی است که پذیرش آن در مقطع کارشناسی از طریق کنکور سراسری انجام میشود. در حال حاضر، پذیرش بدون کنکور در این رشته وجود ندارد و داوطلبان باید در کنکور سراسری شرکت کنند.
2. برای ورود به رشته دامپزشکی به چه گروه آزمایشی باید مراجعه کرد؟
رشته دامپزشکی در گروه آزمایشی تجربی قرار دارد. بنابراین، داوطلبان باید در کنکور سراسری گروه تجربی شرکت کرده و پس از کسب رتبه مناسب در این گروه، وارد رشته دامپزشکی شوند.
3. آیا شرایط پذیرش در رشته دامپزشکی متفاوت از سایر رشتهها است؟
در پذیرش رشته دامپزشکی، نمرات کنکور و معدل داوطلبان نقش مهمی دارند. علاوه بر این، علاقه به علوم پزشکی، توانایی در حل مسائل علمی و تجربههای مرتبط با حیوانات و محیطهای حیوانی از ویژگیهایی است که در تحصیل در این رشته کمککننده خواهد بود.
4. آیا رشته دامپزشکی در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور پذیرش دارد؟
برای مقطع کارشناسی ارشد، پذیرش در رشته دامپزشکی از طریق کنکور کارشناسی ارشد انجام میشود. پذیرش بدون کنکور در این مقطع معمولاً برای برخی از دانشگاهها و رشتههای خاص که تحت شرایط بورس یا ظرفیتهای خاص قرار دارند، ممکن است وجود داشته باشد.
5. آیا برای رشته دامپزشکی در دانشگاههای غیرانتفاعی امکان پذیرش بدون کنکور وجود دارد؟
در حال حاضر، پذیرش رشته دامپزشکی در دانشگاههای غیرانتفاعی نیز نیازمند شرکت در کنکور سراسری است و پذیرش بدون کنکور در این رشته امکانپذیر نیست.
6. آیا دانشگاه آزاد اسلامی برای رشته دامپزشکی پذیرش بدون کنکور دارد؟
خیر، دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای پذیرش در رشته دامپزشکی نیاز به شرکت در کنکور سراسری دارد. بنابراین، داوطلبان باید در آزمون سراسری گروه تجربی شرکت کرده و رتبه مناسب را کسب کنند.
7. چه دانشگاههایی رشته دامپزشکی را ارائه میدهند؟
رشته دامپزشکی در دانشگاههای مختلف دولتی، غیرانتفاعی و آزاد ارائه میشود. برخی از دانشگاههای معتبر که این رشته را ارائه میدهند عبارتند از دانشگاههای دولتی مانند دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاهها در سراسر کشور.
8. چه ویژگیهایی برای ورود به رشته دامپزشکی مورد نیاز است؟
برای ورود به رشته دامپزشکی، علاوه بر نمره خوب در کنکور، علاقه به علوم حیوانات و پزشکی، توانایی در انجام کارهای عملی و فنی، و مهارت در ارتباط با حیوانات از ویژگیهای ضروری برای موفقیت در این رشته هستند.
9. آیا برای ورود به رشته دامپزشکی نیاز به شرایط خاصی در سوابق تحصیلی است؟
برای ورود به رشته دامپزشکی، داشتن مدرک دیپلم تجربی الزامی است. همچنین، داوطلبان باید در کنکور سراسری گروه تجربی شرکت کنند و نمره بالایی کسب کنند تا بتوانند در این رشته پذیرفته شوند.
10. آیا برای تحصیل در رشته دامپزشکی میتوان از بورسیه یا کمکهزینههای مالی استفاده کرد؟
بله، برخی از دانشگاهها برای تحصیل در رشته دامپزشکی بورسیههایی ارائه میدهند که شامل تخفیفهای شهریه یا کمکهای مالی برای دانشجویان ممتاز یا نیازمند است. این بورسیهها ممکن است از طریق دانشگاههای دولتی یا حتی برخی دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی ارائه شود.
20 دیدگاه
آخه دکترای دامپزشکی می گیری که چی کار کنی؟؟؟؟!!!!بری به دوستات پز بدی که من دکترا دارم،شما ندارید؟؟مخصوصا برای دختر ها که اصلا به درد نمی خوره.خواب و خیال داروخانه و آزمایشگاه و مسئول فنی هم اگه داری،باید بگم که اولا داروخانه به زور می دن هر شهری نمی تونی امتیاز بیاری،تازه بیاری هم به اندازه یه سوپرمارکت کار نمی کنه شاید بعضی ها خوب درآمد داشته باشن ولی خیلی ها تو اجاره اش موندن.آزمایشگاه هم که بزنی باید مگس بگیری.یا منطقه ای باشی که کسی نباشه و طیور زیاد داشته باشه مخصوصا مادر،که این شرایط منطقه هم برای شما و هیچ کس نیست،اشباع شده رفته.کلینیک دام کوچک هم به اشباع نزدیک شده.به هر کس هم حیوان دلبندشو نمی ده.مسئول فنی هم باید دوباره امتیاز بیاری اگه تازه بتونی مسئول فنی تو یه شهرستان محروم گیر بیاری و امتیاز بیاری باید بری بمونی و خونه بگیری یا در اتاقی در کشتارگاه بمونی تازه اونم برای حقوق یه ذره بیشتر از کارگری.از کوتاهی ها همینه که اطلاعات شفافی از رشته های دانشگاهی بیرون نمی ده که مردم درست انتخاب کنن و بعد از 18سال درس خوندن دوباره از صفر شروع کنن.
مچکرم که واقعیت رو گفتی?تو ایران چه رشته ای خوبع که دامپزشکی باشه
سلام. من معدل دیپلمم بسیار کمه ( 10 ) و شنیدم به سوابق تحصیلی نگاه میندازن خواستم بدونم میتونم دامپزشکی بجنورد بدون کنکور قبول بشم؟ حقیقت من بریا کنکور آماده میشدم و درس های سر کلاسو در حد قبولی میخوندم والان که نمیتونم کنکور بدم حسابی پشیمونم. لطفا جوابمو بدین خیلی نگرانم